Een eiland vol beleving!


Dit jaar (2016) wordt het project "Ruimte voor de Lek" opgeleverd. De werkzaamheden voor dit veiligheidsproject tegen hoogwater zijn begonnen in de zomer van 2012. In de afgelopen jaren is er veel werk verricht in de uiterwaarden van Vianen en Nieuwegein. Belangrijke ingrepen zijn de uiterwaardvergravingen, het rooien van bomen en bossen, en het bouwen van nieuwe infrastructuur zoals de brug naar de Ponthoeve. Het gebied rondom de Ponthoeve wordt in de nabije toekomst een natuurgebied. Er worden dit jaar nog wel nieuwe wandelpaden aangelegd zodat omwonenden en natuurliefhebbers de nieuwe natuur kunnen gaan beleven. Ook komen er camper parkeerplaatsen, en uitkijkpunten

Wipkorenmolen

Vroeger stond in de gemeente Vianen een wipkorenmolen. De molenstichting van Vianen maakt zich daarom sterk voor het bouwen van een historische wipkorenmolen. Bezoekers krijgen in dat geval een extra attractie in het gebied.

Nieuwe brug in de Pontwaard

Rijkswaterstaat bouwt een brug vanaf Vianen naar de uiterwaard. Voetgangers, fietsers en auto’s kunnen gebruik maken van de nieuwe brug. Voor de aanleg van de brug moet geheid worden.

 

Veer Vrevia

Fietsers en wandelaars kunnen straks ook vanaf Nieuwegein naar de uiterwaard varen. Met het veer Vrevia kunnen zij de Lek oversteken naar Vianen.

 

 


 

 
Over de Ponthoeve

De nieuwste ontwikkelingen over de Ponthoeve.

Lees meer »
Deel onze website met je vrienden.
Deel |
Routebeschrijving

Hoe kan ik de Ponthoeve het beste bereiken?

Lees meer »
Contact

Telefoon: 0347-371627
Email: info@ponthoeve.nl